Ubtech Alpha 1E – Programozható humanoid robot

249 990 Ft

UBTech Alpha 1Ebot – LEARN. DIGITAL.

Humanoid Robot

Elfogyott

Cikkszám: Alpha1E Kategóriák: ,

EDUKÁCIÓS CÉLÚ, PROGRAMOZHATÓ HUMANOID ROBOT

ALPHA 1E – MÉG TÖKÉLETESEBB TÁRS

    Az Alpha 1E, vagyis EBOT az Alpha robotcsalád legújabb, legfejlettebb és legnagyobb tudású tagja. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően az Alpha 1E bár külsőleg nagyon hasonlít elődjére, az 1PRO-ra, de tudását tekintve szinte teljesen új modell. Új érzékelői és giroszkópja révén képességei új távlatokat nyitnak, miközben számítástechnikai összetevői is jelentősen erősödtek.

Mégis, talán legizgalmasabb új tulajdonsága, hogy egy külön megvásárolható távirányító segítségével akár több tucat Alpha 1E is egyszerre irányítható.

A nevében szereplő E betű az angol 'education' és 'entertainment' (oktatás és szórakoztatás) kifejezésekre is utal és a gyártó által eszközölt jelentős változtatások eredményeként még magasabb szinten meg is tud felelni kitűzött céljainak.

A legújabb fejlesztések

 • Infravörös távolságérzékelő a mellkasban
 • 3 tengelyes giroszkóp, melynek segítségével az Alpha 1E képes önállóan felállni
 • Gyorsabb processzor és jelentősen megnövelt RAM
 • Nagyobb akkumulátor
 • Az opcionálisan rendelhető Command távirányítóval akár 100 db Alpha 1E robot is irányítható egyszerre

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT

Játék és fejlesztés

Gyermekeink digitális bennszülöttként már együtt nőnek fel az új technológiákkal, életük meghatározó részévé válik a digitalizáció és a robotika. Az emberi mozgást utánozó robotcsalád a programozási nyelv ismerete nélkül, intuitív módon tanítja meg a programozás alapjait akár már 8 éves kortól!

FLEXIBILITÁS

Akárcsak az emberi mozgás

Az Alpha1E nemcsak lenyűgöző technikai csúcsteljesítmény, 

de elgondolkodtató, szórakoztató találmány az emberi mozgást utánozó robotcsalád, melynek intuitív programozási lehetősége egyaránt segíti a gyerekek és a felnőttek számítástechnikai affinitásának fejlesztését.

Alpha 1E

 • Továbbfejlesztett mozgás és szórakoztatás
 • Interakció hangokkal
 • Testre szabható tartalom
 • Applikációs vezérlés
 • Csoportos irányíthatóság
 • Programozói közösség és szervezett oktatás
 • Biztonságos és tartós anyaghasználat

A „testtartás” algoritmus bevezetésének köszönhetően az 1E sétálás közben még emberibb hatást kelt.

Az emberi testet utánzó formát 16 szervomotor mozgatja, melyek önálló IP címekkel rendelkeznek és az infravörös érzékelők, giroszkópok és más érzékelők adatszolgáltatásának összehangolásával olyan összetett mozgásokra is képesek, mint a fekvőtámasz, kézenállás, vagy akár a jóga, Kung-fu vagy hip-hop táncmozdulatok.

Az 1E számos egyéb beépíthető szenzorain keresztül „érzi” a környezetét és intelligensen alkalmazkodik, reagál egy-egy adott szituációra.

Interakció hangokkal

Az Alpha 1E immár valódi társ, akivel beszélgethetsz! Ha szeretnéd társalog veled megadott témákban, vagy önállóan mesél is. Alpha 1E lejátsza a kedvenc dalodat, és táncol veled. Családi bulihangulatot varázsol. Beszélgethetsz vele, vagy ha unatkozol és egyedül érzed magad, sőt történeteket is mesél! Hangerejét szabályozhatod és mindenkori állapotát (pl. töltöttség) is ellenőrizheted.

Applikációs vezérlés

Koreografáld meg saját táncodat és tanítsd meg az Alpha 1E-nek. Tervezz neki mozdulatokat vagy akár hosszabb mozgásokat. A programozáshoz nem kell kódokat böngészned, a könnyen átlátható grafikus programelemekkel csak legóznod kell. Számos új, opcionálisan megrendelhető érzékelő is segít abban, hogy amit megtervezel, könnyen és gördülékenyen működhessen. A beépített infravörös távolságérzékelőn és giroszkópon kívül rendelhető még páratartalom-, hőmérséklet-, fény- és színérzékelő is.

TESTRE SZABHATÓ TARTALOM

Még természetesebb hatás

Az Alpha 1E-be épített giroszkópnak köszönhetően, a robot az elesést követően magától képes fölállni, ráadásul infravörös távolságérzékelőjének köszönhetően az Alpha 1E képes mozgás közben az akadályokat is kikerülni. Az 1E mellkasán található kiegészítő panelen további érzékelők találhatók. Fedezze fel a számos új lehetőséget amit az Alpha 1E robot nyújt!CSOPORTOS IRÁNYÍTHATÓSÁG

A robotok összehangolt mozgatása napjaink egyik kiemelt technikai feladata, amely széleskörű figyelmet kap. Az Alpha 1E lehetőséget ad rá, hogy akár 100 társával együtt mutasson be összehangolt bemutatót, táncot vagy más csoportos előadást, hanggal együtt. A külön megrendelhető transmitter segítségével késedelem és eltérések nélkül tudja végrehajtani a kapott utasításokat, miközben a hangot is képes szinkronban tartani. A robotok által bemutatott központi vezérlésű közös előadás komoly figyelemfelkeltő erővel bír. Egy ilyen show-elem a rendezvényeken rendkívül hatásos lehet.

AZ ALPHA 1E JELLEMZŐI

SDK – közösségi fejlesztések

Az Alpha 1E az 1PRO-hoz hasonlóan lehetőséget ad rá, hogy saját programokat fejleszthess egyszerű, grafikus környezetben. Ezen túlmenően azonban Az Alpha 1E-hez tartozó szoftverfejlesztő eszközök a kapcsoló tanfolyamokkal és online közösségi fórumokkal együtt arra buzdítják a felhasználókat, hogy osszák is meg az általuk készített kódokat és applikációkat, melyek tapasztalatai alapján az Alpha 1E is továbbfejlődhet.

Irányítási módok

Akár a nagysebességű Bluetooth kapcsolaton keresztül, akár Wi-Fi-n, esetleg hangutasításokkal is irányíthatod kedvenc robot-társad, hogy bárhol és bármikor megmutathassa mire képes. Használd az applikációt, vagy csak egyszerűen beszélgess vele. De megkérheted arra is, hogy meséljen neked.

BML funkció 

(Beállítás, Mentés, Lejátszás)

A kezek és lábak egyéni állíthatóságával bármilyen póz programozható, a végtelen számú lehetőségnek csak a képzelet szab határt. A mobil applikáció használatával egyszerűen menthető a beállított póz, ami aztán könnyen vissza is játszható.

Erős akkumulátor

Alacsony energia felhasználás, hosszú működési idő. 

Akár 60 perc.

Minőségi anyaghasználat

A magas minőségű alumínium ötvözet és ABS ház anyaghasználat kívül-belül biztonságossá teszi.

Biztonságos kialakítás

Az ujj-becsípődés elleni védelemnek köszönhetően kicsik és kezdők egyaránt biztonságosan használhatják.MŰSZAKI ADATOK 

Méret: 401 x 208 x 124mm

Súly: 1,8 kg

Szín: fehér

Anyaga: alumínium ötvözet, PC+ABS borítás

Processzor: ARM 32-bit Cortex-A7 CPU@900MHz

RAM: 512MB

ROM: 4GB Flash

Akkumulátor: 2500mAh 7.2V lítium

Hangszóró: 3W

Mikrofon: X2 MIC

Wi-Fi: IEEE 802.11b/g/n

Bluetooth: BT V2.1+EDR/v3.0/v3.0+HS/v4.2

Szenzorok: Gyorsulásérzékelő, infravörös távolságérzékelő, 3 tengelyes giroszkóp, érintésérzékelés